Menu

Het Perron

Branding, Concept

Het Perron

Categories

Huisartsenpraktijk Emmen was al jarenlang een van de grootste huisartsenpraktijken van Emmen. Om verder te bouwen richting de toekomst greep men de mogelijkheid om zich te vestigen in een ander pand aan de stationszijde. Dit pand boodt de extra gewenste ruimte en de mogelijkheid om verder te groeien. Naast de verhuizing wou men graag een nieuwe look & feel creëren. Er moest een compleet nieuw concept ontwikkeld worden, waarin een nieuwe huisstijl werd gecombineerd met de inrichting. 

De nieuwe naam van de praktijk werd Het Perron, dit natuurlijk vanwege haar ligging naast het station. Het nieuwe logo dat hiervoor is ontwikkeld is een combinatie van een esculaap en een spoorlijn. De esculaap is een oud Grieks symbool geassocieerd met medicijnen en genezing. De spoorlijn refereert naar de locatie van de praktijk. Het lettertype Harabara Mais is gekozen vanwege de zachte vormen en zijn vriendelijke uitstraling. Daarbij sluit het lettertype goed aan bij het afgeronde element dat gebruikt wordt op de bewegwijzering.

Voor het interieur kreeg ik de mogelijkheid om een visual te kiezen die aansloot bij het concept. De visual in de wachtkamer weergeeft een perron, waarvan de koepel als het ware doorloopt over het plafond. Op het plafond zijn LED panelen geplaatst met daarop een visual van een koepel. Door bij de keuze van de visuals te letten op kleur, materiaal, compositie en inhoud zijn de visuals samen één geheel.

 
Dit concept heb ik ontwikkeld gedurende mijn loopbaan bij VDS Crossmedia. 
Nick Dijenborgh – Graphic Design
Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!